עוד תיאורי מקרה בארץ

תיאור מקרה: ניקיון תקופתי שעומד בדרישות ה- FDA במפעל מזון גדול

לאחר הנר והנוצה מגיע התור של BELFOR


במפעלי המזון הגדולים בארץ, אלה שמייצרים במשמרות על פני כל שעות היממה, נוהגים לבצע ניקיון שגרתי בין משמרת אחת לזו שאחריה. אך כדי לבצע ניקיון מעמיק ויסודי שעומד לא רק בדרישות משרד הבריאות, אלא גם בדרישות הרבנות ויותר מכך בתקנים המחמירים של הרשויות הבינלאומיות לפיקוח על ייצור מזון, ובעיקר זו האמריקנית FDA, נדרשות טכנולוגיות ניקוי מתקדמות

במפעל מזון גדול, המעסיק מומחים לתברואה וכמובן משגיחי כשרות שמבטיחים שתוצרתו הכשרה תשווק בחופשיות וללא חשש בכל רחבי העולם, לאחר שטקסי ה"נר והנוצה" המסורתיים הסתיימו ביום הראשון למניין חול המועד הפסח, נכנס לתמונה צוות מיומן של BELFOR במטרה לבצע ניקיון פסח כהלכתו ב-3 מערכים גדולים במחלקת הייצור של המפעל.

הזמן הקצר שעמד לרשות הצוות הכתיב שימוש מושכל בשיטות ניקוי שונות ובתכשירי ניקוי ייעודיים בעלי תאימות מלאה למפעלי מזון.


שיטות ניקוי מגוונות 

מערכי הייצור הודממו לחלוטין וזרם החשמל נותק וכך התאפשר שימוש בשיטות ניקוי רטובות לאחר שרכיבים רגישים למים נאטמו כראוי, או רוססו בתכשירים דוחי מים ומונעי קורוזיה

אלה הן השיטות העיקריות שבהן בוצע הניקוי: 

  • יישום תכשירי ניקוי מוקצפים על פני משטחים ומכונות באמצעות מכשיר הקצפה מיוחד
  • שטיפה במים בלחצים שונים ובספיקות משתנות 
  • השריית רכיבים בתמיסות ניקוי מיוחדות ושטיפתם
  • שטיפה, נטרול, ניגוב וייבוש סופי
  • ניקוי בהדף- ניקוי בקרח יבש של לוחות חשמל ובקרה ומשטחים עם שאריות עקשניות. 


ניקיון ללא פשרות

דוגמים ממעבדה חיצונית בדקו ביסודיות ובקפדנות את כל המשטחים, הרכיבים, המכשירים והמכונות שטופלו על-ידי BELFOR . משימתם הייתה לשלול כל אפשרות לשאריות חומר ביולוגי שמתפתח בתנאים של מפעל לייצור בשר. בנוסף, נקטו הבודקים בשיטות אופטיות לאיתור שאריות של חומר ביולוגי. להפתעתם של הבודקים הממצאים בכל מקום שנבדק היו שליליים. 

לאחר הפסח שבו קווי הייצור לפעול ולצוות של BELFOR לא נותר אלא להמתין בסבלנות לחופשת החג הבאה. 

במקרה חירום, הזמן הוא המפתח. אל תחכו להחמרת הנזק – התקשרו אלינו עכשיו לקבלת הצעת מחיר לבלימה מהירה של הנזק.