לאחרונה, בעיקר לאור מגפת הקורונה, גובר הביקוש לאמצעים חדשניים לחיטוי חללים ומשטחים, בעיקר כאלה שמבטיחים (ולא תמיד בצדק) היעדר שארתיות ותופעות לוואי שונות.
יכולותיו של האוזון, חמצן תלת-אטומי, בקטילת מיקרואורגניזמים, עובשים, חיידקים ווירוסים מוכחות מזה זמן רב ומחקרים רבים אשרו את יעילותן. חברת בלפור מבצעת חיטוי באוזון אותו היא מייצרת באמצעות מחוללי אוזון מתוצרת ישראל שזכו להכרה והערכה בקרב משתמשים ייעודיים רבים ברחבי העולם.
אחד היתרונות הבולטים של האוזון הוא היכולת להפיק אותו מהחמצן שבאוויר, משאב בלתי נדלה שמספק את "חומר הגלם" העיקרי לייצור אוזון. כידוע כ-21% מהרכב האוויר שאנו נושמים הנו חמצן בנוסף ל-79% חנקן, 0.03% פחמן דו-חמצני, והשאר 0.97% גזים אחרים.
למרות שהאוזון נחשב לגז חיטוי יעיל למדי, לא מומלץ להשתמש בו כחומר חיטוי עיקרי מהסיבות הבאות:
- כושר החמצון של האוזון גדול פי 3,500 מזה של חמצן רגיל ועל-כן לא ניתן להשתמש בו כאשר בני אדם, או בעלי חיים נמצאים במבנה המטופל. חשיפה לאוזון עלולה לגרום להשלכות בריאותיות מזיקות.
- האוזון עלול להיות קטלני גם לצמחים ולחומרים כגון גומי ופלסטיק, חשיפה של אלה לאוזון עלולה לגרום להיחלשות ואף התפוררות. למרות שהאוזון מתפרק מעצמו ו"זמן מחצית החיים" שלו הוא 12 דקות בלבד, כלומר, אם לא ממשיכים לייצר אוזון פוחתת כמותו בחלל המבנה במחצית כל 12 דקות.
- האוזון הוא גז כבד מן האוויר ועל כן נוטה לרבוץ על רצפת המבנה, עובדה שמקשה על הגעתו לכל האזורים המבוקשים.
- למרות שהטיפול באוזון נחשב לטיפול ללא שארתיות, מצטברות במהלך ייצורו תחמוצות חנקן הידועות בשם הכללי NOx שגורמות לכאבי ראש ולגירוי של ריריות העיניים, במקרה הקל, ולרגישות למחלות של דרכי הנשימה במקרה הגרוע.
- יעילות השימוש בחיטוי באוזון מותנית בתנאים אטמוספריים, טמפרטורה ולחות יחסית מתאימים כדי להשיג תוצאות מיטביות, עובדה שהופכת את השימוש באוזון למורכבת למדי.
ברשות בלפור חומרים ומכשירי חיטוי מהמעלה הראשונה שהשימוש בהם מבטיח אפס תופעות לוואי, או שארתיות כשמדובר בחיטוי חללים ומשטחים, חיטוי נגד קורונה, חיטוי וניקוי תעשייתי, חיטוי חדרים נקיים, חיטוי חקלאי, וכל חיטוי אחר במטרה להפחית מסה מזיקה של מיקרואורגניזמים.
בלפור בוחרת ליישם חיטוי באוזון בראש ובראשונה לנטרול ריחות בעקבות שריפות, או כתוצאה מפעילות ביולוגית, ריחות תסיסה ורקב שפיכות דלקים וכיו"ב. כשמדובר בחיטוי נגד מחוללי מחלות תעדיף בלפור להשתמש באחד מהחומרים האיכותיים שברשותה ותיישם אותם באמצעות מכשור ייעודי מתקדם.