לאחר הנר והנוצה מגיע התור של BELFOR
במפעלי המזון הגדולים בארץ, אלה שמייצרים במשמרות על פני כל שעות היממה, נוהגים לבצע ניקיון שגרתי בין משמרת אחת לזו שאחריה, ובנוסף ניקיון מעמיק ויסודי שעומד לא רק בדרישות משרד הבריאות, אלא גם בדרישות הרבנות, ויותר מכך בתקנים המחמירים של הרשויות הבינלאומיות לפיקוח על ייצור מזון, ובעיקר זו האמריקנית FDA. מפעלים גדולים מעסיקים מומחים לתברואה וכמובן משגיחי כשרות, שמבטיחים שתוצרתו הכשרה של המפעל תשווק בחופשיות וללא חשש בכל רחבי העולם.
לאחר שטקסי ה"נר והנוצה" המסורתיים הסתיימו, ביום הראשון למניין חול המועד הפסח, נכנס לתמונה צוות מיומן של BELFOR למפעל במטרה לבצע ניקיון פסח כהלכתו ב-3 מערכים גדולים במחלקת הייצור של המפעל.
מערכי הייצור הודממו לחלוטין וזרם החשמל נותק. זה אפשר שימוש בשיטות ניקיון תעשייתי רטובות לאחר שרכיבים רגישים למים נאטמו כראוי, או רוססו בתכשירים דוחי מים ומונעי קורוזיה.
הזמן הקצר שעמד לרשות הצוות הכתיב שימוש מושכל בשיטות ניקוי שונות ובתכשירי ניקוי ייעודיים בעלי תאימות מלאה למפעלי מזון.
ניקיון ללא פשרות
דוגמים ממעבדה חיצונית בדקו ביסודיות ובקפדנות את כל המשטחים, הרכיבים, המכשירים והמכונות שטופלו על-ידי BELFOR. משימתם הייתה לשלול כל אפשרות לשאריות חומר ביולוגי שמתפתח בתנאים של מפעל לייצור מזון. בנוסף, נקטו הבודקים בשיטות אופטיות לאיתור שאריות של חומר ביולוגי.
להפתעתם של הבודקים הממצאים בכל מקום שנבדק היו שליליים.
לאחר הפסח שבו קווי הייצור לפעול ולצוות של BELFOR לא נותר אלא להמתין בסבלנות לחופשת החג הבאה.